Annons
Nyheter

Damkronorna inledde med förlust

Damkronorna inledde landskampsutbytet med Finland och Ryssland med att förlora med 1-3 mot Finland i Vierumäki. Finländskorna vann med 3-1 (1-0, 1-0, 2-0). Celine Tedenby gjorde Sveriges mål, assisterad av Lisa Johansson och Emilia Ramboldt.(TT)
Publicerad 8 februari 2017

Damkronorna inledde landskampsutbytet med Finland och Ryssland med att förlora med 1-3 mot Finland i Vierumäki. Finländskorna vann med 3-1 (1-0, 1-0, 2-0). Celine Tedenby gjorde Sveriges mål, assisterad av Lisa Johansson och Emilia Ramboldt.

"Det var en intensiv match, bland annat beroende på att det var en transatlantisk rink som är mindre, på det sättet var det en bra första match att komma in i det internationella tempot. Finland har en högre intensitet i sitt spel genomgående, vi följer med bra i det långa stunder men inte lika kontinuerligt." säger förbundskaptenen Leif Boork i ett pressmeddelande.

Annons

"Jag tycker att det fanns goda intentioner i delar av spelet och det är något att ta med sig vidare till i morgon så får vi se om vi kommer upp i tempot bättre."

Finland väntar på nytt i Jyväskylä på torsdagen. Turneringen avslutas mot Ryssland på lördag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons