Nyheter

Diggins: "Det här är galet"

Den norska storstjärnan Therese Johaug är dopningsavstängd. Då skrällde amerikanskan Jessica Diggins och vann fristilsloppet över 5 kilometer i Lillehammer - före fyra hemmaåkare. - Det här är galet, säger amerikanskan direkt efter loppet.(TT)
Publicerad 3 december 2016

Så fort Jessica Diggins kommer in i presskonferenssalen hör man henne: hon jublar över att hon erbjuds en våffla. Hela hon strålar och hon fortsätter att le genom hela sittningen vid podiet. Men det är inget ovanligt med det.

””
””

Amerikanskans specialitet är utförskörning, och det var också där hon plockade som mest på norskorna i den tuffa banan i Lillehammer.

””

Vill inspirera

Hon har en individuell världscupseger sedan tidigare, på samma distans i Tour de Ski förra året.

””

TT: Är du förvånad?

””

Den norska skidkulturen med storpublik och hejande barn längs med banan imponerar på Diggins. Och hon hoppas själv kunna påverka "kidsen" där hemma i USA.

””

Comebackande Marit Bjørgen slutade trea, 11 sekunder efter Weng, och hon startar fyra i söndagens jaktstart där Weng går ut 20 sekunder före Ingvild Flugstad Østberg.

Tung dag för Nilsson

Svenskorna var en bra bit efter. Ida Ingemarsdotter blev bästa blågula åkare på tolfte plats, slagen med nära 40 sekunder.

””
””

Stina Nilsson, som vann sprinttävlingen i finländska Ruka förra helgen men bröt staven i kvartsfinalen i Lillehammer, var drygt en minut efter Diggins på 39:e plats.

””

Charlotte Kalla, som drabbades av hjärtflimmer i Ruka, står över tävlingarna i Lillehammer.

TT