Nyheter

Kalmar FF bröt en negativ trend

Kalmar FF-mål i allsvenskan har varit sällsynta. Fyra raka matcher, förra säsongens tre sista inräknade, och inte ett mål - men mot Elfsborg bröts trenden. - Jätteskönt att få göra mål och vinna matchen.(TT)
Publicerad 8 april 2018

I medierna och bland Kalmarfansen har det stora samtalsämnet varit bristen på mål. Men lagkapten Viktor Elm visade viss irritation när frågan kom upp efter segern över Elfsborg.

””

"Fungerat bra"

Inte heller Papa Diouf, som var den senaste spelaren i nuvarande truppen att göra ett allsvenskt mål inför matchen mot Elfsborg, tycker att anfallsspelet har varit något problem.

””

Och visst gjorde Kalmar det. Två bra chanser på matchens två första minuter och så fortsatte det. Mycket av spelet gick genom Rasmus Elm, som visade prov på nästan otäck precision när han hittade fram till Diouf.

””

Elm ut skadad

Men han tvingades utgå redan efter en halvtimme.

””

Dioufs mål räckte för att Kalmar skulle vinna. Tränare Nanne Bergstrand passade under presskonferens på att upprepa sitt gamla mantra:

””

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin hade inte så mycket att glädja sig över. Andra raka förlusten och mot Kalmar fungerade inte spelet på samma sätt som det stundtals gjorde mot Malmö FF i premiären.

””

TT