Annons
Nyheter

Josefson: "Bara att ladda om"

Vassare målskytte och bombsäkert försvarsspel. Så har Djurgården spelat hela kvartsfinalserien mot Skellefteå och så avgjorde laget även den sjätte och sista matchen. Med sin 4-1-seger på bortaplan kunde Stockholmarna slå in matchbollen och vinna serien med 4-2 totalt.(TT)
Publicerad 2 april 2019

Matchens stora snackis var Djurgårdens 2-1-mål i slutet av den andra perioden. Efter en lång videogranskning kom domarna fram till att det var mål. Djurgårdens grovjobbare Daniel Brodin var närgången mot Skellefteås målvakt Mantas Armalis, men inte värre än att de godkände målet som kom från backen Linus Hultströms klubba.

Armalis var inte oväntat av en annan åsikt.

””
Annons

Bra start

För den här gången hade det ändå börjat bra för hans lag, trots hemmaplan. Där har Skellefteå annars inte alls varit av samma klass som på bortais den här säsongen.

Efter 6.40 i den första perioden bröt Joakim Lindström ett uppspel och från sin favoritposition vid höger tekningscirkel pangade lagets vassaste anfallsvapen på ett slagskott som smet in vid Djurgårdens målvakt Adam Reideborns vänstra stolpe. Det var stjärnans tredje mål på de två senaste matcherna.

Men Djurgårdens Emil Bemström svarade med att styra in 1-1 och när Stockholmslaget tagit över rejält kom också det omdiskuterade 2-1-målet.

Sedan visade Djurgården stor kyla och kontroll. Precis som man har gjort hela kvartsfinalserien mot ett tandlöst Skellefteå.

Marcus Davidssons 3-1-mål i början av den tredje perioden släckte definitivt hoppet för hemmalaget som i match efter match stångat sin panna blodig mot Adam Reideborn och hans uppoffrande försvarsarbetare.

””

Toppar och dalar

För Skellefteå är det färdigspelat.

Så här sammanfattar Mantas Armalis lagets svängiga säsong:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons