Nyheter

Doldisen ska ta Djurgården till guld

Han har redan vunnit tunga titlar - men i en bakgrundsroll och är fortfarande en doldis. Nu är Robert Ohlsson, 41, redo att kliva in i rampljuset som tränare för svensk hockeys mesta mästarklubb. - Drömmen är att vinna med Djurgården, säger han.(TT)
Publicerad 7 september 2016

Robert Ohlsson har kamperat ihop med Roger Rönnberg de sex senaste säsongerna, vunnit JVM-guld med Juniorkronorna och förra säsongen både CHL-titeln och SM-guld med Frölunda.

Då i en roll som assisterande tränare.

Nu blir han för första gången huvudansvarig på seniornivå, dessutom i sin moderklubb.

Han beskriver det som han fått sitt drömjobb, men drömmålet återstår.

Att leda "sin" klubb till guld.

Gjort guldresan

Djurgården må vara mesta mästarna men det är 15 år sedan senaste SM-guldet och klubben har inte de ekonomiska musklerna som Skellefteå och mästarklubben Frölunda.

””

Att han kommer in i ett läge då Djurgården sedan förra säsongen tappat 13 spelare, varav sex av de åtta bästa poängplockarna, rycker han på axlarna åt.

””
””

Spelade i pojklaget

Robert Ohlsson spelade i Djurgården upp till junioråldern, hamnade sedan i hockeyallsvenskan (bland annat sex säsonger i Oskarshamn) innan han blev tränare.

Åren med Roger Rönnberg har betytt mycket, och förutom kollegor är de nära vänner.

TT: Så den 2 oktober är sedan länge inringad i kalendern?

””

Ett par andra lag har också satsat på tränare med tydlig förankring i klubben. Luleå valde att flytta upp förre storspelaren Stefan "Skuggan" Nilsson från assisterande och Skellefteå plockade in Fredrik Öberg - nio SHL-säsonger som spelare - från J18-laget när en plats blev ledig i tränarstaben efter Hans Wallson.

””

TT