Nyheter

Sedinarna hyllades i avskedsmatch

Karriärens sista hemmamatch blev bättre än vad de trodde. Henrik och Daniel Sedin hyllades under mötet med Arizona - och sedan avgjorde "The Sedins" i förlängningen. - Vi kunde inte ha drömt om ett bättre slut än det här, sade tvåmålsskytten Daniel Sedin efter Vancouvers seger med 4-3.(TT)
Publicerad 6 april 2018

Henrik och Daniel Sedin hyllades ordentligt av fans, familj och vänner när de spelade deras sista hemmamatch för Vancouver i NHL-ishockeyn.

Tvillingarna svarade med att bjuda på en show - och ett perfekt slut.

"The Sedins" låg bakom två av målen mot Arizona, varav det sista prickades in 2.33 minuter in i förlängningen och säkrade 4-3-segern.

Efter flera ärevarv lämnade de arenan som så många gånger tidigare under karriären:

Daniel Sedin som tvåmålsskytt.

Henrik Sedin med två framspelningar.

"Overkligt"

””
””

Tvillingarna spelade sin sista hemmamatch för Vancouver, något som inte gått obemärkt förbi inför matchen och under mötet med Arizona. Inte bara arenaområdet utan hela den kanadensiska storstaden badade i blått och gult ljus.

””

De 37-åriga bröderna från det svenska ishockeyfästet Örnsköldsvik uppmärksammades för sina prestationer på flera sätt under torsdagskvällen lokal tid.

Inför matchen uppmanades Vancouvers supportrar att skriva sina avskedshälsningar på en särskild minnestavla eller i sociala medier under hashtagen #ThankYouSedins. Publiken på plats på läktarna fick ett minnesmagasin och naturligtvis kunde den som vill köpa speciella hej då-produkter i klubbshoppen.

Efter segern åkte de flera ärevarv för att ta emot publikens jubel medan båda lagens spelare slog klubbladen i isen.

"Fantastiskt"

””
””

Henrik Sedin, som är sex minuter äldre än sin tvillingbror, hade inför mötet med Arizona gjort 1 433 NHL-matcher inklusive slutspel. Totalt har det blivit 1 146 poäng. Daniel hade gjort 1 110 poäng på 1 406 matcher i Nordamerika.

Det har varit klart länge att Vancouver missar slutspelet och Sedin-bröderna avslutar sin NHL-karriär på bortaplan mot Edmonton natten till söndag svensk tid.

Sedinarna - som spelat i Vancouver i 17 säsonger - vann aldrig Stanley Cup. Bästa säsongen var 2010-2011 när laget var poängbäst av alla lag i NHL:s grundserie men förlorade i finalen mot Boston.

TT