Nyheter

Falk sugen på pallen igen

Hanna Falk fick vänta i nästan sex år på pallplatsen förra helgen. Nu ska väntan helst inte bli längre än till på söndag. - Banan här passar mig, säger hon inför sprinten i Davos. Hanna Falk slog igenom redan som 20-åring med två världscupsegrar i sprint vintern 2009-10.(TT)
Publicerad 9 december 2016

Hanna Falk slog igenom redan som 20-åring med två världscupsegrar i sprint vintern 2009-10. Säsongen därpå stod hon på pallen igen, innan problemen började. Falk drabbades 2011 av twar, fick en hel säsong spolierad, och har sedan haft en krokig väg för att komma tillbaka till den skidåkare hon en gång var.

Tredjeplatsen i Lillehammer, bakom norska duon Heidi Weng och Maiken Caspersen Falla, var därför minst sagt efterlängtad.

””

Extra skön var framgången efter en fjolårssäsong där Falk hade en del motgångar.

””

Fokus på fristil

Nu leker skidlivet inför världscuphelgen i Davos. Där är det till skillnad från i Lillehammer fristilssprint som gäller, dessutom på en bana där Hanna Falk har blivit femma i världscupen två vintrar i rad.

””
””

Imponerat flera gånger

Det låter som upplagt för nya framgångar för "Falken", som förutom pallplatsen har visat flera tecken på att hon är tillbaka på allvar. I VC-genrepet i Bruksvallarna vann hon sprinten före Stina Nilsson och på milen i Ruka blev hon 14:e, vilket var bästa världscupplaceringen någonsin i ett distanslopp.

Förbundskapten Rikard Grip är glad över att se Hanna Falk vassare än på länge.

””
””

TT