Nyheter

Flera svenska målskyttar i natt

Efter att ha hissat Stanley Cup-banderollen i hemmaarenan besegrade regerande mästarna Pittsburgh Washington med 3-2, i lagets första NHL-match för säsongen. Matchen blev en rysare som avgjordes på straffar.(TT)
Publicerad 14 oktober 2016

Washingtons André Burakovsky inledde målskyttet och gjorde sitt första av två mål 59 sekunder in i den första perioden, efter ett fint framspel av Nicklas Bäckström och Marcus Johansson. Matchens andra svenska målskytt, Pittsburghs Patric Hörnqvist, klev fram och kvitterade 8.47 in i den andra perioden.

Pittsburgh tog tio minuter senare ledningen genom Jevgenij Malkin, innan Burakovsky, som blev utsedd till en av matchens stjärnor, fixade förlängning som ledde till straffläggning med sitt 2-2-mål i den tredje perioden - ännu en gång framspelad av Bäckström. Trots svenskarnas starka insats fick Washington se sig besegrad med 3-2 under straffläggningen.

Alexander Steen gjorde sitt första mål för säsongen och Patrik Berglund gjorde två assist när St Louis besegrade Chicago med 5-2. Berglund blev utsedd till en av matchens stjärnor.

En annan svensk målskytt som gjorde sitt första mål för säsongen under nattens NHL omgång var Alexander Wennberg som stod för ett mål och en assist när hans Columbus mötte Boston. Columbus fick se sig besegrade med 6-3 på hemmaplan.

TT