Nyheter

Forsberg trivs i Nashville

Washington valde bort honom. Tre år senare är Filip Forsberg en av NHL:s hetaste spelare. Lagom till World Cup skrev 22-åringen på ett sexårskontrakt värt över 300 miljoner kronor. - Jag trivs bra, säger Forsberg. Filip Forsberg är yngst i Tre Kronors trupp till World Cup.(TT)
Publicerad 7 september 2016

Filip Forsberg är yngst i Tre Kronors trupp till World Cup. Men nyss fyllda 22 kan han ändå redan nu bli en av nyckelspelarna, inte minst som målskytt.

Den tidigare Leksandsforwarden gjorde 33 mål för Nashville förra säsongen och var därmed den bästa svenska målskytten i ligan.

””
””

Och lukrativt.

Tennessee-klubben belönade honom i slutet av juni med ett nytt kontrakt, värt 36 miljoner dollar (motsvarande drygt 305 miljoner kronor) fram till och med säsongen 2021-2022.

””
””

Missnöjda supportrar

Forsberg är fostrad i Leksand och gick tidigt i NHL-draften. Men 2013 valde Washington något oväntat att byta bort honom till Nashville.

Ett lyckat byte för Forsberg, som efter en säsong med mestadels spel i farmarligan AHL har blivit en av de tongivande spelarna.

Men kanske inte lika kul för supportrarna i Washington, som i stället för den blivande storstjärnan fick tjecken Martin Erat (som inte stannade ens ett år i klubben) och kanadensiske centern Michael Latta (som gjort 17 poäng totalt på tre säsonger och inte fick förnyat förtroende inför vintern).

””
””

Äntligen i samma kedja

Förbundskaptenen Rikard Grönborg kan bara hålla med:

””

Tre år senare kommer Washingtonsupportrarna dessutom att få ett smakprov av hur det kunde ha sett ut. Grönborg har under träningarna i Scandinavium matchat Forsberg tillsammans med just Bäckström samt med Patric Hörnqvist.

””
””

TT