Annons
Nyheter

Hector: Lätt att tänka att man ska vinna VM

När Sara Hector var tillbaka på snö föll glädjetårarna. I sin comeback i tävlingspisten visade storslalomstjärnan att hon kan vara bäst i världen. Inför VM kämpar 24-åringen för att glädjen ska vinna över prestationsångesten.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Sara Hector säger att hennes passion för skidåkning kanske är lite större än andras.

Att hon verkligen älskar att träna.

Annons

Ändå kan det låta så här:

””

Utbrottet kommer under storslalomträningen inför VM, i italienska Watles. Åkningen fungerar inte som den ska.

Förmodligen har ilskan att göra med det Hector kom underfund med under den över ett år långa frånvaron med en broskskada i vänsterknäet: det är inte bara träning som gäller.

””

Hector vill så gärna att det ska gå bra och om hon inte kan mota tankarna övergår viljan i prestationsångest.

””

Många lyckotårar

Rehabiliteringsperioden var tung. Dels för att det gick långsamt och dels för att det länge var osäkert om Hector skulle kunna komma tillbaka överhuvudtaget.

Därför blev återkomsten till pisterna känslosam.

I mitten av augusti förra året var Hector tillbaka på snö efter nio månader "i karantän". Då föll dropparna över glaciären i norska Folgefonna.

””

Hector drabbades av ett bakslag och kunde inte gå i trappor när hennes kollegor drog igång säsongen i österrikiska Sölden.

Känner av knäet

Annons

Återkomsten i stora sammanhang dröjde till januari i år. Hector känner fortfarande av knäet och kommer förmodligen att göra det resten av karriären. Men om hon anpassar träningen hindrar det henne inte från att prestera på allra högsta nivå.

Som i Maribor där hon var på väg mot ett toppåk men missade grovt. Eller som i Kronplatz, där hon utklassade konkurrenterna i andra åket och klättrade från 26:e till sjätte plats.

””

Målet att njuta

TT: Hur påverkar insatsen förhoppningarna inför VM?

””

TT: Hur är det med självförtroendet?

””

Precis som med träningen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons