Nyheter

Hellre Göteborg än Houston för Press

Första säsongen i Göteborg blev startskottet för landslagskarriären. Sex år senare hoppas amerikanska anfallsstjärnan Christen Press på en ny nystart. - Jag har tiden i Göteborg att tacka för mycket av mina framgångar, säger hon.(TT)
Publicerad 3 april 2018

Christen Press har haft en något krokig väg under fotbollskarriären.

Förra gången hon valde Göteborg, 2012, hade den dåvarande amerikanska ligan precis lagts ner. Två år senare lämnade hon Sverige igen på grund av Tyresös ekonomiska kris.

Nu har en ovälkommen bytesaffär öppnat för ett nytt försök i damallsvenskan för den 29-åriga anfallaren.

””
””

Sågs av Sundhage

Amerikanska NWSL-laget Houston Dash gav upp bland andra superstjärnan Carli Lloyd när de bytte till sig Christen Press i början av året.

Men Press var inte sugen på en flytt till Houston. I stället hörde hon av sig till en gammal bekant, Göteborgs sportchef Lasse Svensson. Det resulterade - till att börja med - i ett kontrakt fram till sommaren.

Och en återkomst till klubben som innebar startskottet för hennes landslagskarriär för sex år sedan.

””
””

Senaste landskampen kom i en träningsturnering på hemmaplan i början av mars. I den senaste truppen, till en landskamp mot Mexiko på söndag, fick Press dock ingen plats.

Men det ska förhoppningsvis vara ett undantagsfall nu när hon är tillbaka i Sverige, hoppas hon.

””
””

Siktar mot toppen

Amerikanskan är det senaste i en rad av starka tillskott till Göteborg, som inte var bättre än åtta i fjol. När nye tränaren Marcus Lantz på tisdagen samlade laget för Christen Press första träning var nio spelare iväg på olika landslagsuppdrag.

Det gör att förväntningarna inför säsongen är - och ska vara - högt ställda, anser Lantz.

””
””

TT