Nyheter

Hete Isak hoppas på U21-spel

Alexander Isak är talangen som blivit ett segervapen i AIK. En het höst har tagit 17-åringen till U21-landslaget. - Jag hoppas jag får speltid, säger Isak inför EM-kvalmatchen mot Estland(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Första träningen med nya gänget, U21-landslaget, är avverkad på Rannastaadion i Pärnu vid den estniska Östersjökusten.

Samma gamla vanliga fotboll. Men nya lagkamrater.

””

Alexander Isak gjorde inhopp och mål i debut i AIK i en cupmatch i februari och blev som 16-åring klubbens yngste målgörare i en tävlingsmatch genom tiderna. Målet i den allsvenska debuten mot Östersund den 7 april har följts av sju till. Och efter derbydubbeln mot Djurgården och två nya mål mot mästarlaget Norrköping kom U21-chansen.

När Helsingborgs Jordan Larsson lämnade återbud lyfte förbundskapten Håkan Ericson luren och kallade AIK:s nye kelgris till landslagstjänst.

””
””

Viktiga matcher

Om Isak får speltid mot Estland på torsdag, eller i den sista EM-kvalmatchen mot Kroatien i Trelleborg på måndag, återstår att se. Gruppfemman Estland är en på papperet lätt motståndare, seger och mötet med Kroatien avgör förmodligen vilket av länderna som tar direktplatsen till U21-EM nästa sommar.

””

Och i stället för träning med AIK på Karlberg blir det resor och nya fotbollsmiljöer för Isak.

””

Kända ansikten

Bland alla nya ansikten känner Isak åtminstone igen två. Carlos Strandberg, lånet som AIK fick släppa i från sig till CSKA Moskva i våras, och Joel Asoro, som liksom Isak är född 1999 och nu finns i Premier League-laget Sunderland.

””

Asoro har faktiskt hunnit med att göra debut i U21-landslaget redan. Han var med från start då Sverige och Spanien spelade 1-1 i Malmö den 5 september.

Så där har Alexander Isak en talangkompis som varit ännu snabbare in i U21-landslaget - men han är ju fem månader äldre.

TT