Annons
Nyheter

Schweiziska skrällen: Som en dröm

Det skulle handla om superstjärnorna Marcel Hirscher och Alexis Pinturault. Då stal Luca Aerni showen inför hemmapubliken. Schweizaren vann VM-guld i kombination med minsta möjliga marginal - en hundradel. - Otroligt, det är som en dröm, säger han till TV4.(TT)
Publicerad 13 februari 2017

Den regerande mästaren Marcel Hirscher var frisk och kry igen efter förra veckans sjukdomskänningar. Därmed var de senaste fem säsongernas totalsegrare i världscupen favorit inför VM-uppgörelsen i superkombination i S:t Moritz.

Efter första åket var österrikaren bekymrad över att han var för långt efter fransmannen Alexis Pinturault. Det visade sig att han borde ha varit mer rädd för Luca Aerni.

Annons

Schweizaren var 30:e man i störtloppet och gick ut först i slalomdelen. Där vände han upp och ned på prislistan efter ett superåk.

””

Aerni, som hade 31 hundradelar upp till Hirscher inför avgörandet, var 32 hundradelar snabbare än guldkonkurrenten i slalomdelen.

"En lång väntan"

VM-triumfen var 23-åringens första seger i större sammanhang. Slalomspecialisten har aldrig varit bättre än femma i en världscuptävling och som bäst sjua i en kombination.

””

Hirscher grämde sig inte särskilt mycket över hundradelsmissen.

””

Schweizaren Mauro Caviezel tog bronset, sex hundradelar bakom Aerni. Pinturault fick inte alls till sin slalom och slutade tia.

"Är snopet"

Svensken Felix Monsén följde upp sin fina störtloppsinsats med att ta sig ned som 15:e man i kombinationens första del.

I slalomdelen tog han sig till krönet på den första branten där han for ur banan på en innerskida.

””

22-åringen var ändå nöjd när han sammanfattade sin VM-debut, där 16:e-platsen i störtloppet var höjdpunkten.

””
Annons

Norrmannen Kjetil Jansrud, som tog silver i super-G, var sexa efter störtloppet men avstod slalomen. Han är fortfarande inte bra från sin förkylning.

””

Alexander Köll lämnade återbud redan före tävlingen. Ett knä som han haft problem med tidigare hade svullnat upp och svensken lämnade S:t Moritz för att genomgå en undersökning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons