Nyheter

Historisk hockeyseger för Finland över Kanada

De finska Damlejonen stod för en historisk seger mot Kanada med 4-3 i VM i Plymouth, USA. Det är första gången Kanada förlorar en VM-match mot något annat lag än USA. Och det är första gången på 21 försök sedan 1990 Finland slår Kanada. Ronja Savolainen avgjorde med segermålet med bara 1.(TT)
Publicerad 2 april 2017

De finska Damlejonen stod för en historisk seger mot Kanada med 4-3 i VM i Plymouth, USA. Det är första gången Kanada förlorar en VM-match mot något annat lag än USA. Och det är första gången på 21 försök sedan 1990 Finland slår Kanada.

Ronja Savolainen avgjorde med segermålet med bara 1.41 kvar av den tredje perioden. Finland hade initiativet i matchen och tog ledningen tre gånger.

Resultatet innebär att världsmästarna Kanada, som dominerat sporten på damsidan, står utan en seger i turneringen med en match kvar av det inledande gruppspelet som avgör vilka länder som går direkt till semifinal eller måste ta vägen om en kvartsfinal. Kanadensarna förlorade öppningsmatchen mot USA, som vann med 2-0 i fredags.

Finland möter USA natten till tisdag och Kanada möter Ryssland på måndagskvällen, svensk tid.

TT