Annons
Nyheter

HV71 utjämnade mot Färjestad

Kvartsfinalrysaren mellan HV71 och Färjestad lever. Jönköpingslaget vände två gånger om i den sjätte slutspelsmatchen och vann med 5-3. Nu väntar en avgörande match i Karlstad. Didrik Strömberg är inte den mest vana matchavgöraren.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Didrik Strömberg är inte den mest vana matchavgöraren. Men den defensiva backen har nu sett till att skjuta segern till HV71 i två slutspelsmatcher under sitt debutår i SHL.

Jönköpingslaget var piskat att vinna den sjätte kvartsfinalen mot Färjestad hemma i Kinnarps arena. Då slog hemmalagets nummer 9 till med sitt andra slutspelsmål i karriären. 

””
Annons

Målet betydde 4-3 i en match som slutade 5-3 till HV71 efter att Anton Bengtsson fastställt slutresultatet i tom bur med knappa minuten kvar att spela. 

Men dessförinnan hade rivalmötet i Jönköping formerat sig till ännu en rysare i den tajta, tuffa och spännande matchserien mellan tabellåttan från Småland och grundserievinnaren från Värmland. 

Färjestad tog ledningen tidigt i den första perioden efter att Sebastian Erixon prickat en HV-skridsko framför mål, vilket ställde Jonas Gunnarsson i HV-kassen. 

Hemmalaget vände på matchen innan den första akten var färdigspelad. Isac Brännström rafsade in kvitteringen. Och med bara sju sekunder kvar av perioden sköt Mikko Lehtonen 2-1 med ett mål i numerärt överläge. 

Färjestad gick mot semifinal

Joakim Nygård och Jesper Olofsson vände matchen till gästernas fördel i den andra perioden. 

Men glädjen blev kortvarig. Junioren Max Wennlund tog till vara på en puck framför mål och pricksköt in 3-3 kort före den andra perioden var till ända. 

I slutperioden såg alltså Strömberg - som tidigare avgjort en match mot Rögle i åttondelsfinalen - till att skjuta en livsviktig seger till hemmalaget. 

””

Backen blev också utsedd till en av matchens bästa spelare och hyllades av hemmafansen när han var sist av isen efter slutsignalen. 

””

Avgörande match väntar

Annons

Nu väntar en sjunde och avgörande drabbning i kvartsfinalserien som hittills har innehållit det mesta en bra slutspelsserie ska göra. De sex första matcherna har varit jämna, tuffa och underhållande. 

””

Backen var förra säsongen med och spelade upp Timrå i SHL efter en sju matcher lång kvalserie mot Karlskrona. 

Och 25-åringen vet vad som gäller inför en avgörande match. 

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons