Nyheter

Ingen Stenson i Nordea Masters i sommar

Henrik Stenson kommer inte hem till Sverige för att spela Europatourtävlingen på Hills utanför Göteborg, 16-19 augusti. Anledningen är att tävlingen i år krockar med PGA-tourtävlingen Wyndham Championship, där den svenske golfstjärnan är titelförsvarare efter fjolårets seger.(TT)
Publicerad 3 april 2018

Henrik Stenson kommer inte hem till Sverige för att spela Europatourtävlingen på Hills utanför Göteborg, 16-19 augusti. Anledningen är att tävlingen i år krockar med PGA-tourtävlingen Wyndham Championship, där den svenske golfstjärnan är titelförsvarare efter fjolårets seger.

"Det är en oskriven regel i vår sport att man kommer tillbaka som titelförsvarare och jag har tagit det svåra beslutet att inte spela Nordea Masters 2018. Jag inser att oavsett vilket beslut jag fattar kommer det att leda till besvikna supporters och jag hoppas på förståelse då jag känner att jag tagit rätt beslut", skriver Stenson på Instagram.

Stenson, som den här veckan ska spela majortävlingen US Masters på Augusta National, skriver också att han ser fram emot att komma hem igen och spela nästa år.

TT