Nyheter

Johansson: "En seger vi behövde"

Washingtons Marcus Johansson leder den svenska målligan efter två viktiga mål i NHL-matchen mot Buffalo (3-2). - Otroligt skönt. Det här var en seger vi verkligen behövde, säger svensken efter matchen. Johansson satte käppar i hjulet för Buffalo som såg ut att gå segrande ur NHL-mötet.(TT)
Publicerad 6 december 2016

Johansson satte käppar i hjulet för Buffalo som såg ut att gå segrande ur NHL-mötet. Buffalo ledde med 2-1 med drygt sex minuter kvar av matchen.

John Carlson sköt pucken på mål, ett skott som Johansson snyggt styrde in bakom målvakten Robin Lehner från sin position framför Buffalomålet, fem sekunder in i ett numerärt överläge.

””

Johanssons kvitteringsmål räckte för att få till en förlängning.

Med bara 2.22 kvar av förlängningen var det Johansson som klev fram igen och avgjorde matchen med sitt elfte mål för säsongen. Han passerade därmed Rickard Rakell i toppen av den svenska målligan.

””

Ottawa-backen Erik Karlsson leder den svenska poängligan, samt NHL-backarnas poängliga, efter att ha svarat för fyra poäng i matchen mot Pittsburgh. Han gjorde ett mål, det sjätte för säsongen, och tre assist. Men hans Ottawa förlorade matchen med 5-8.

””

TT