Annons
Nyheter

Juridisk tvist om Legolas

ATG och ett nytt hästspelbolag på Malta, som kallar sig Legolas, har hamnat i en juridisk tvist. ATG hävdar att varumärket Legolas är deras. "Det är förvisso ingen direkt nyhet att många internationella spelbolag tolkar lagar och regler på sitt eget sätt.(TT)
Publicerad 13 februari 2017

ATG och ett nytt hästspelbolag på Malta, som kallar sig Legolas, har hamnat i en juridisk tvist. ATG hävdar att varumärket Legolas är deras.

"Det är förvisso ingen direkt nyhet att många internationella spelbolag tolkar lagar och regler på sitt eget sätt. Men det är klart att vi blev något förvånade när man anlitar advokater för att så oblygt försöka stjäla ett namn och varumärke som ATG investerat mångmiljonbelopp i och som är en del av Travsverige", säger Sten Andersen, marknadschef på ATG, i ett pressmeddelande.

Annons

Legolas var namnet på en av travets mest kända och framgångsrika hästar på 1980-talet.

Trots att de allra flesta förknippar Legolas med ATG lät ATG under 2016 skydda varumärket juridiskt genom att registrera det hos EU:s varumärkesmyndighet, skriver ATG.

Nu hävdar det Maltaregistrerade spelbolaget att man var först med att använda varumärket Legolas och har kopplat in jurister.

"Det är naturligtvis tråkigt att Legolas nu ska behöva få sitt namn solkat av en juridisk tvist. Det här är ingen konflikt som vi sökt, snarare tvärtom. Men vi har inget val. Legolas är en del av ATG:s historia och ett arv som tillhör hela Travsverige", menar Sten Andersen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons