Nyheter

Kalla avstår lopp: "Inget tryck i åkningen"

Charlotte Kalla har inte gått att känna igen den senaste tiden. Nu ställer hon in resten av skid-SM i Sundsvall. - Tävlingarna har inte svarat som vi hade hoppats på, säger landslagstränaren Magnus Ingesson till SVT.(TT)
Publicerad 1 februari 2019

I Ulricehamns världscuptävling var hon 1,20 efter norskan Therese Johaug på 10 kilometer. Och i veckans SM-lopp har det gått fortsatt kärvt för Charlotte Kalla: hon fick stryk av Ebba Andersson med över minuten på milloppet i onsdags och dagen därpå besegrades hon på stafettens sista sträcka av Jonna Sundling.

Nu, med bara tre veckor kvar till VM i Seefeld, väljer stjärnan att avbryta skid-SM i Sundsvall och inte köra söndagens avslutande 15 km masstart, skriver SVT.

"Jag kommer i stället att varva ner några dagar och köra lättare träning för att samla energi och vara utvilad när jag reser till Seiser Alm på onsdag för VM-uppladdning på hög höjd. Jag gläder mig stort till lägret och hoppas att de sista veckorna in mot VM i Seefeld 19/2-3/3 gör susen för min kropp och formutveckling", säger hon i ett pressmeddelande.

Damtränaren Magnus Ingesson, som också är Kallas personliga tränare, säger att de senaste tävlingarna inte har gett de besked som de hade hoppats på.

””

Han är dock inte särskilt orolig för Kallas VM-form.

””

TT