Nyheter

Kempe tvåmålskytt när Rangers besegrades

Adrian Kempe tog Los Angeles till förlängning i mötet mot New York Rangers på bortaplan. Det var kvällens andra mål för svensken, som också spelade fram till förlängningsmålet. - Det var härligt att göra mål, säger han till Fox. Vid tre tillfällen ledde Rangers matchen.(TT)
Publicerad 5 februari 2019

Vid tre tillfällen ledde Rangers matchen. Chris Kreider stod för 1-0-målet, Mika Zibanejad gjorde 2-1 och Adam McQuaid 3-2.

Men Los Angeles klamrade sig fast i matchen. Adrian Kempe var starkt bidragande genom att i första perioden kvittera en första gång, där även Carl Hagelin noterades för en assist.

I tredje perioden samarbetade Kempe och Tyler Toffoli. Toffoli fick pucken bakom Rangersmålet, slog snabbt in den framför mål utan att titta och Kempe hade då hunnit fram och petade in den bakom Henrik Lundqvist.

””

Bra kemi

Kempe, som för andra gången i sin NHL-karriär står som flermålsskytt, tycker att Los Angeles lyckades trycka på under tredje perioden, och att det gav resultat.

””

Kempe säger att samarbetet med Carl Hagelin och Ilja Kovaltjuk fungerar fint.

””

Poängbästa för Zibanejad

Mika Zibanejad hade chansen att bli matchhjälte. Den svenske centern hade förutom målet också en assist, och var så när att avgöra i förlängningen för Rangers.

””

Men pucken tog vägen via stolpen och ut, och i anfallet därefter avgjorde besökarna från västkusten via Toffoli, den här gången framspelad av Kempe. Henrik Lundqvist säger att det sista målet summerar allt.

””

TT