Nyheter

Kerber om segern: "Fantastiskt"

Angelique Kerber vann finalen i US Open mot den tioseedade tjeckiskan Karolina Pliskova, och når nu toppen i världsrankingen. - Det är fantastiskt, säger Kerber. Tyskan vann med 6-3, 4-6, 6-4 och tog därmed sin andra grand slam-titel i år. Matchen varade i två timmar och sju minuter.(TT)
Publicerad 11 september 2016

Tyskan vann med 6-3, 4-6, 6-4 och tog därmed sin andra grand slam-titel i år. Matchen varade i två timmar och sju minuter. När sista bollen var vunnen bröt hon ut i ett segervrål, inför 23 771 åskådare i publiken.

Fantastiskt, säger hon till US Opens hemsida efteråt.

””

Segern innebär kulmen på ett fantastiskt år som hon inledde i januari med seger i Australian Open. Efter finalplats i Wimbledon kan hon nu också titulera sig mästare i US Open.

Dröm i uppfyllelse

På måndag tar Kerber dessutom över förstaplatsen på världsrankningen från Serena Williams, USA.

””

På sin väg till finalen besegrade tyskan Caroline Wozniacki från Danmark i semin, Roberta Vinci, Italien, i kvarten, tjeckiskan Petra Kvitova i åttondelsfinalen och innan dess Catherine Bellis (USA), Mirjana Lucic-Baroni (Kroatien) och Polona Hercog (Slovenien).

Stolt förlorare

Kerber blir den andra tyskan efter Steffi Graf att toppa världsrankningen, och var andra tyskan i finalen i US Open sedan Graf 1996.

””

Karolina Pliskova säger att hon är glad över att kunna ha tagit matchen till ett tredje set, och att hon på förhand visste att det skulle bli tufft.

””

TT