Nyheter

Svensson: "Jag är där för att vinna"

Fyra VM-titlar i boxning står på spel. I januari går Klara Svensson sin drömmatch mot den obesegrade norskan Cecilia Brækhus i Oslo. - Jag känner mig mogen för uppgiften - jag är där för att vinna, säger hon. Titelmatchen mot Cecilia Brækhus kommer helt perfekt i Klara Svenssons proffskarriär.(TT)
Publicerad 13 december 2016

Titelmatchen mot Cecilia Brækhus kommer helt perfekt i Klara Svenssons proffskarriär. Nu känner 29-åringen från Höllviken utanför Malmö att hon har rutinen för att utmana den obesegrade norskan.

””
””

"Jackpott"

Samtliga Brækhus mästarbälten - WBA, WBC, WBO och IBF - står på spel i Spektrum i Oslo den 28 januari.

””

När hon mötte landsmaninnan Mikaela Laurén i september på en gala i Stockholm lade Svensson på sig tre kilo muskler och gick upp en viktklass. Nu känner 29-åringen att hon har fysiken och styrkan för att utmana welterviktsboxaren Brækhus.

””

Svensson har förlorat en av sina 17 proffsmatcher, mot argentinskan Erica Anabella Farias i fjol. Norskan har vunnit sina samtliga 29 proffsmatcher, varav åtta på knockout.

””

Sverige mot Norge - "The Swedish Princess" mot "The First Lady". Det skandinaviska mötet i Spektrum lär inte bli svårsålt.

””

"En dans på rosor"

Mötet mellan Svensson och Laurén i höstas föregicks av månader med gliringar och ett växande agg mellan de båda svenskorna.

TT: Var det ett frostigt möte med Brækhus under presskonferensen i Oslo?

””
””

TT