Nyheter

Knäproblem stoppar Byggmarks karriär

Knät håller inte för en fortsatt alpinkarriär. Slalomstjärnan Jens Byggmark, 31, lägger av. "Det känns rätt", skriver han i en kommentar. Knät blev inte helt återställt efter korsbandsskadan 2013.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Knät blev inte helt återställt efter korsbandsskadan 2013. Han avbröt säsongen i januari för att bygga upp knät inför den kommande säsongen, men efter ett par månaders träning och vila tog han beslutet att avsluta karriären.

"Tyvärr har allting ett slut. Det har både varit ett svårt och ett lätt beslut men oavsett så känns det rätt", skriver han i en kommentar på skidförbundets webbplats.

Han säger till sajten att "anledningen till att jag bestämt mig för att avsluta min alpinkarriär är för att jag känner att mitt knä inte håller för att prestera på den extremt höga nivå det är i världstoppen".

Byggmark debuterade i världscupen 2005 och har två segrar, han vann två tävlingar i följd i Kitzbühel 2007. Han har dessutom varit på prispallen i världscupen ytterligare sex gånger.

I VM i Garmisch-Partenkirchen kom han tvåa, hans främsta mästerskapsmerit tillsammans med lag-VM-silvret i Åre 2007.

"Jag känner mig otroligt stolt över min karriär. Första världscuptävlingen är för 12 år sedan och jag har varit 10 år på högsta nivå i denna underbara idrott", skriver Byggmark.

"Nu för min del kommer det så klart bli en riktningsförändring i livet där jag ska bygga upp nya mål och en ny karriär. Jag ser fram emot det!"

TT