Nyheter

Krüger missar Finlandsmatch

Marcus Krüger har en skada på överkroppen och spelar inte när Tre Kronor möter Finland på lördagen. Nu hoppas förbundskapten Rikard Grönborg att Krüger ska bli spelklar till World Cup-premiären nästa söndag.(TT)
Publicerad 9 september 2016

Chicago-forwarden Marcus Krüger fick en smäll i torsdagens möte med Finland i Helsingfors, men fortsatte spela. Han stod dock över fredagens träning i Göteborg, där returmatchen mot Finland spelas. Rikard Grönborg beskriver Krügers vila som en försiktighetsåtgärd.

””

Förbundskaptenen utesluter inte att Marcus Krügers besvär kan hindra honom från spel i World Cup, men vill inte titta så långt framåt ännu.

””

Backlund går in

Marcus Krüger är känd för sin defensiva kvalitet, men stoppades en tid av en handledsskada i vintras. Han bildade kedja med Jakob Silfverberg och Carl Hagelin i Helsingfors, och ersätts av Mikael Backlund i lördagens lag.

Henrik Lundqvist får som väntat vakta målet. Bland backarna går Hampus Lindholm in i laget, medan Mattias Ekholm vilar.

Tre Kronor förlorade borta mot Finland med 2-3 efter förlängning, men Rikard Grönborg såg en hel del som var bra.

””

Mindre "PK", tack

Själva spelet blev också bättre efter hand, med en mera aggressiv press. Sju svenska utvisningar var dock i mesta laget, och Finland gjorde sitt ledningsmål i powerplay.

””

Men vill han förstås ändå se mindre av den spelformen i Scandinavium.

””

TT