Annons
Nyheter

Latvala snabbast på travbanan

Finländaren Jari-Matti Latvala hittar rätt bra på Värmlandsvägarna. Tre gånger har han varit snabbast i Svenska rallyt. Det började bra i årets upplaga. Latvala tryckte gasen i botten på sin Toyota och klarade svängarna på den islagda travbanan i Karlstad utan några som helst krångel.(TT)
Publicerad 9 februari 2017

Latvala tryckte gasen i botten på sin Toyota och klarade svängarna på den islagda travbanan i Karlstad utan några som helst krångel.

Undan gick det också.

Annons

Finländaren visade direkt att han är föraren att slå i årets svenska VM-rally. Han var snabbast i den 1,9 kilometer korta prologen på Färjestadstravet.

””

Senast han vann rallyt var 2014. Året därpå gick det inte lika bra när han körde av och förra vintern kom han på efterkälken direkt.

Efter den första sträckan är Latvala 0,6 sekunder snabbare än belgaren Thierry Neuville och 0,7 före spanjoren Dani Sordo.

Svensken Pontus Tidemand, som deltar i den näst högsta klassen (WRC2), var 3,4 sekunder bakom Latvala. Han är tvåa i sin klass.

Rallyt börjar på allvar med fyra specialsträckor under fredagen, då med en och annan avstickare in i Norge. Målgången är på söndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons