Annons
Nyheter

Tufft för Ogier - 55 sekunder bakom

Thierry Neuville stänger andra dagen av Svenska rallyt som ledare. Regerande världsmästaren Sebastien Ogier är hela 55 sekunder bakom. "Jag hoppas på bättre väder och att njuta mer i morgon", skriver Ogier på Twitter.(TT)
Publicerad 10 februari 2017

Han är inte bara världsmästare och VM-ledare, Sebastien Ogier, utan även vinnare av förra årets upplaga av Svenska rallyt. Frågan är om han kommer att försvara den titeln.

Den andra dagen av rallyt handlade i stället mest om finske Jari-Matti Latvala, som inledde starkt och hade en ledning med 3,9 sekunder efter fjärde specialsträckan. Tvåa var belgaren Thierry Neuville. Efter dem var det nästan 20 sekunder till trean Kris Meeke och fyran Ogier.

Annons

Men efter fredagens åtta specialsträckor hade Neuville tagit över ledningen från Latvala - och det rejält. Neuville har etablerat ett försprång på 28,1 sekunder till Latvala och 49,7 sekunder till trean Ott Tänak. Ogier ligger femma, 55,7 sekunder efter Neuville.

I WRC2-klassen imponerade Pontus Tidemand i sin Skoda. Värmlänningen gick nämligen in som etta i sin klass, på elfte plats totalt. Han har finländaren Teemu Suninen bakom sig, 45,1 sekunder efter.

"Har attackerat sträckorna i dag och avslutar med en fantastisk känsla. Fem vinster, inga misstag", skriver Tidemand på Twitter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons