Nyheter

LeBron James stödjer Clinton

En av amerikansk idrotts allra största, basketstjärnan LeBron James, ger sig nu in i presidentdebatten och ger sitt stöd åt Demokraternas Hillary Clinton.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016

En av amerikansk idrotts allra största, basketstjärnan LeBron James, ger sig nu in i presidentdebatten och ger sitt stöd åt Demokraternas Hillary Clinton. LeBron James, som är född och uppvuxen i Akron, Ohio, skriver i en debattartikel att det "finns bara en presidentkandidat som förstår kampen för barn i Akron som växer upp i fattigdom". Ohio är en av de vågmästarstater som av tradition har stor betydelse för utgången i det amerikanska presidentvalet. I en av de senaste mätningarna hade Republikanernas Donald Trump en liten ledning i delstaten, 42 procent gentemot Hillary Clinton (39 procent).

LeBron James som ledde sitt Cleveland Cavaliers till NBA-titeln i somras är dock inte den enda idrottaren som uttrycker sitt stöd för en av presidentkandidaterna. Bland Trumps supportrar finns förre basketstjärnan Dennis Rodman och golfaren John Daly.

TT