Annons
Nyheter

Lindbäck fortsätter drömma om NHL

Större delen av förra året var tufft och jobbigt. Nu trivs Anders Lindbäck med tillvaron igen - och han tror på ännu bättre tider. - Det är kul att vara tillbaka och spela, säger han Tre Kronor-målvakten inför Sweden Hockey Games. Med 5.(TT)
Publicerad 7 februari 2017

Med 5.37 minuter kvar av första perioden i bortamötet med Djurgården i lördags lämnade Anders Lindbäck målet. Kvar lämnade han en stor gul fläck.

””
””

Njuter i Göteborg

Annons

Därmed fanns det ingen tvekan hos 28-åringen. Han packade väskan, stack till Göteborg och är nu en av spelarna som lyssnar när förbundskapten Rikard Grönborg drar riktlinjerna inför Sweden Hockey Games i Scandinavium.

Och Lindbäck, vars senaste landslagsuppdrag var säsongen 2012-2013, njuter och trivs av att på nytt vara en del av Tre Kronor.

För målvakten är det ett bra kvitto på att omstarten i SHL-jumbon Rögle - även han bara har vunnit en av tolv matcher - i slutändan var ett bra beslut.

Innan dess var tillvaron nämligen dock inte särskilt rolig.

Han kämpade sig tillbaka från hälseneoperationen i februari 2016 och tackade nej till flera klubbar i väntan på något bättre i NHL. Men när chanserna väl letade sig fram - New Jersey och Los Angeles - så gick affärerna av olika anledningar inte i lås.

””
””

Drömmder om NHL

TT: Hur ser du på Sweden Hockey Games?

””

Anders Lindbäcks kontrakt med Rögle gäller säsongen ut. Vad som händer sedan vet han inte och det är inget som han egentligen vill tänka på. Samtidigt, när han får frågan, så svarar han rakt och tydligt om målsättningen.

+ VM i maj finns i planeringen.

+ Likaså framtida spel i NHL.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons