Nyheter

Lundqvist om återkomsten: "Ska njuta"

Förra matchen i Scandinavium blev så känslosam att Henrik Lundqvist själv blev överraskad. Fem år senare tänker han hantera känslostormen bättre.(TT)
Publicerad 9 september 2016

I förlängningsförlusten mot Finland (2-3) på bortaplan i torsdags satt givne målvaktsettan Henrik Lundqvist på läktarplats.

På lördagskvällen kommer han tillbaka till rampljuset.

Dessutom i sin gamla hemmaarena Scandinavium inför nära och kära. Senast han spelade där var med NY Rangers i en träningsmatch mot Frölunda i september 2011.

””

Fixat biljetter

Det finns två spelare till med Frölundaanknytning som återvänder till sin gamla hemmaarena. Superbacken Erik Karlsson, smålänningen som gjorde två säsonger i Frölunda och inte har spelat i arenan sedan 2009 och målsprutan Loui Eriksson som gör sin första match där på elva år.

Men ingen av dem har så stark Frölundakoppling som Henrik Lundqvist har. Han är inte bara kung i New York - det är han i Göteborg också efter två SM-guld (2003 och 2005) och så kopplingen till brorsan Joel, mästarkapten i våras.

TT: Har det ringt kompisar hela sommaren och bett om platser till matchen?

””
””

Första matchen

Samtidigt fokuserar han på att lägga känslorna åt sidan. För egen del handlar det också om säsongspremiär samtidigt som Tre Kronor ska ta nästa steg i förberedelserna inför World Cup som startar nästa helg.

””
””

TT