TT-Sport

Malmö bortavann mot Örebro

TT-Sport Artikeln publicerades

Malmö vann till sist med 3-1 borta mot Örebro.   Laget tog därmed andra raka segern - inom lika många dygn. - Det är ju lördagskväll och då vill man dribbla lite extra, säger Malmöforwarden Frederik Storm om sitt drömmål.(TT)

Malmö kom till Örebro efter att i torsdags ha vunnit det stekheta skånederbyt mot Rögle efter straffar. Krislaget Örebro å sin sida, chockade samma kväll hemmapubliken med att krossa Frölunda med hela 7-1. Och närkegängets nya tränarteam med huvudansvarige Niklas Eriksson, klubbikonen Henrik Löwdahl och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson kunde inte önskat sig en bättre start. Men tränartrion lyckades alltså inte stoppa Malmö som trivs i Behrn arena. För fjärde matchen i rad slutade skåningarna som segrare i Örebro.

Redhawks är nu uppe på tredje plats i SHL och Malmöforwarden Frederik Storm tror på sitt lag.

– Vi kommer fortsätta att gå uppåt. Vi är en bra grupp som peppar och pushar varandra hela tiden. På slutet har vi känt att vi alla kan bättre och att vi inte har varit där vi vill vara. Men vi känner alla att vi kan lyfta oss.

"Vi har varit lite trötta"

Och han konstaterar att SHL-uppehållet kommer lägligt även om Malmö redan på tisdag ställs mot München i CHL.

– Det har varit mycket med CHL. Vi har väl varit lite trötta, det tar på energin när vi reser mycket och har många matcher hela tiden. Det blir skönt att få vila lite efter tisdagens match.

Med bara några sekunder kvar av andra perioden mot Örebro spräckte Malmös forward Max Görtz turligt målnollan när han satte pucken i öppen bur efter en sargretur.

Knappt fyra minuter in i andra perioden svarade Frederik Storm för en härlig soloprestation, då han först lurade Örebroförsvaret sedan satte 2-0 bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen.

– Jag gör en dragning på deras back och kände att jag hade bra läge att skjuta och slängde en backhand mot mål och den går in, säger Frederik Storm.

"Vill dribbla lite extra"

Dansken skrattar och tillägger lite senare:

– Det var skönt. Jag gillar ju att dribbla lite ibland. Vi pratade innan matchen att vi ska gå ut och ha roligt. Och det är ju lördagskväll och då vill man dribbla lite extra.

Fem minuter senare revs Aaron Palushaj ner, fick straff och reducerade då snyggt efter snabba dragningar och ett skott i krysset. Örebros poängkung gjorde därmed sitt tionde mål för säsongen. Och med sina 22 poäng ligger amerikanen delad tvåa SHL:s poängliga.

I slutsekundernas kunde till sist Christoffer Forsberg sätta 3-1 i öppen bur - då Örebro tagit ut målvakten.