Nyheter

Marta kan vara förlorad för Rosengård

Rosengårds brasilianska anfallsstjärna Marta är på väg till Orlando Pride. Affären lär inte bli billig. - Hon har kontrakt året ut, säger sportchefen Therese Sjögran.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Det har ryktats en tid om att Marta - utsedd till världens bästa spelare fem gånger (2006-2010) - ska lämna Rosengård för spel med Orlando Pride i den amerikanska proffsligan. Under damallsvenskans upptaktsträff i Malmö bekräftade Rosengård att Orlando ställt en officiell förfrågan till Malmöklubben.

Senare på kvällen gick Orlando ut på sin hemsida och meddelade att Marta var klar för klubben och att hon skrivit på för två år.

Något Rosengård inte kan bekräfta.

””
””

Vill inte stå i vägen

Marta har kontrakt året ut och kommer således inte att gå gratis från Rosengård.

””

Samtidigt vill inte klubben stå i vägen för Marta om hon vill lämna för USA. Enligt Sports Illustrated ska 31-åringen ha erbjudits ett kontrakt på två år med option för en tredje säsong.

””

Samtidigt framhåller Sjögran att det inte skulle vara optimalt att förlora en spelare kort innan säsongen börjar. Damallsvenskan drar igång under påskhelgen.

””

Värvat Mittag

Nyligen värvade dock Rosengård den tyska anfallsstjärnan Anja Mittag, som spelade för klubben 2012-sommaren 2015. Kontraktet med Mittag är endast fram till sommaren, men Sjögran har förhoppningar om att förlänga med tyskan.

””

TT