Nyheter

Mental styrka Björks vapen

Förra året mixtrade de med startordningen, i år slängde de in straffvikter mitt under säsongen. Men trots ledningens försök verkar inte något kunna stoppa Thed Björk i jakten på hans tredje raka STCC-titel. - Jag jobbar så hårt med det mentala, säger han inför helgens race på Solvalla.(TT)
Publicerad 11 september 2015

Säg Solvalla och Thed Björk får bara fram glada bilder i huvudet.

””

Just mentala bilder, positiva känslor och målbilder är en stor del av hans förberedelser. Inför varje tävling sätter han sig ner tillsammans med sin mentala tränare Jan Alriksson och går igenom hela tävlingshelgen i huvudet. Samarbetet har pågått i elva år.

Förstärker det positiva

””
””

I år har det, precis som de två senaste säsongerna, flutit på väldigt bra. Thed Björk leder STCC-serien med tio poäng före stallkamraten Fredrik Ekblom. Trean Fredrik Larsson, BMW, är ytterligare 48 poäng bakom.

Ogillar extravikten

För att hålla spänningen vid liv ända till slutet beslutade STCC-ledningen i slutet av juli att införa vikttillägg inför de tre avslutande deltävlingarna. För Thed Björk innebär det att han därför måste ratta runt den trånga, tajta och korta Solvallabanan med 50 kilo extra vikt i bilen. Enda trösten är att främste utmanaren Ekblom har lika många extrakilon i sin kärra.

””

TT