TT-Sport

HV71-tränarens kritik: "Det är tjänstefel"

TT-Sport Artikeln publicerades

Efter tre raka segrar sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över som tränare förlorade HV71 mot Mora med 1-2. Har "Lillis-effekten" börjat klinga av? - Absolut inte. Jag har hållit på för länge för att den ska klinga av så snabbt. Men idag gjorde vi som helhet ingen bra match, säger Lundh.(TT)

Efter seger med 6-0 hemma mot Mora var det nu returmatch i Dalarna. HV71 knockades i första perioden och blev helt överkört av Mora. Efter drygt elva minuter ledde Mora med 2-0 och hade 9-2 i skott. Trots fyra minuters powerplay i slutet av perioden kunde aldrig HV71 resa sig. Och i första periodpausen sa HV71:s Christoffer Persson följande i C More:

– Vi möter nu ett helt annat lag än i torsdags och blev lite chockade. Det förvånar mig. Vi visste att det skulle komma ut hårt, ändå såg vi ut som frågetecken där ute.

Den kommentaren gjorde Stephan Lundh upprörd:

– Ja, det är tjänstefel. Vi visste att de skulle gå ut för fullt sedan vi vunnit hemma. Och vara chockade är inget bra besked. Detta var det enda vi hade tryckt på innan matchen.

Nu gäller det för Stephan Lundh att föra upp laget på vinnarspåret för att "Lillis-effekten" inte ska ta slut.

– Ja, vi jobbar nu på att förbättra det offensiva spelet. Där har vi en del att göra, säger Stephan Lundh.

Glad landslagsman

I Moras omklädningsrum var det klackarna i taket efter lagets andra trepoängare hemma (och den enda den här säsongen) inom en vecka. Gladast av dem alla var Mathias Bromé som ett dygn tidigare fick beskedet att han får spela med Tre Kronor i Channel One Cup sedan Joakim Nygård lämnat återbud.

– Jag satt hemma och såg på tv när (Johan) Garpenlöv ringde. Sedan var jag tvungen att kolla telefonnumret så att det verkligen var han som ringt, berättar Mathias Bromé, som fick ett av karriärens bästa hockeybesked.

– Jag har aldrig spelat i landslaget. Inte ens som junior. Ett sådant besked gör att man växer som människa. Men nu gäller det att också göra en bra insats med dem.

Följer tabellen

Mathias Bromé var också en av Moras tongivande spelare när laget nu fick revansch mot HV71. Han har haft en mycket bra säsong.

– I fjol väntade jag och tog inte för mig. Nu spelar jag bra från start och har fått bra förtroende av tränaren Mats Lusth. Det är skillnaden, säger Mathias Bromé och berättar om Moras revanschladdning.

– Direkt efter förlusten pratade vi igenom matchen och kollade på video. Sedan lämnade vi den matchen där.

Det gjorde att Mora gick ut i första perioden och körde över HV 71. Mathias Bromé hade också en av rollerna i det fina klapp-klapp-spel som bidrog till Moras viktiga 1-0, signerat av Matt Bailey.

– Det var oerhört skönt och viktigt för framtiden att vi nu kunde studsa tillbaka efter förlusten, säger Mathias Bromé, som erkänner att han har koll på tabellen där Mora nu tar upp jakten på de övriga bottenlagen.

– Alla tittar på tabellen. Man ljuger om man säger att man inte tittar på tabellen. Samtidigt får vi ta varje matchen som den här och jobba därifrån.