Nyheter

Mourinho accepterar spansk skattedom

Den omstridde portugisiske stjärntränaren José Mourinho har accepterat en ettårig fängelsedom. Han kommer dock inte att behöva avtjäna straffet, som efter en uppgörelse med spanska åklagare i stället omvandlas till böter på motsvarande cirka 20 miljoner kronor för skattefiffel.(TT)
Publicerad 5 februari 2019

Den omstridde portugisiske stjärntränaren José Mourinho har accepterat en ettårig fängelsedom. Han kommer dock inte att behöva avtjäna straffet, som efter en uppgörelse med spanska åklagare i stället omvandlas till böter på motsvarande cirka 20 miljoner kronor för skattefiffel.

Den 56-årige fotbollstränaren, som i december fick sparken från Manchester United, har anklagats för skattefusk under 2011 och 2012 då han tränade den spanska storklubben Real Madrid.

Mourinho hade redan innan tisdagens dom bokstavligen varit ute på hal is. Under ett besök i Ryssland var han inbjuden till en ishockeymatch mellan SKA S:t Petersburg och Avangard Omsk där han vurpade på isen efter att ha släppt pucken för ett ceremoniellt nedsläpp. En video med vurpan har spridits som en löpeld på sociala medier.

TT