Nyheter

Norén ska få ett majorlyft via USA-satsningen

Satsningen på USA-touren ska lyfta Alex Norén till de höga höjderna. Ett fokus på de mest prestigefyllda tävlingarna fick honom att ta steget över Atlanten. - Jag vill vara bättre förberedd till majortävlingarna, säger 35-åringen till TT.(TT)
Publicerad 4 april 2018

Herrarnas majorsäsong drar igång på torsdagen med US Masters på Augusta National i Georgia, USA. För Alex Norén är satsningen på majortävlingarna - där tre av fyra spelas på andra sidan Atlanten - den stora anledningen till att han under 2018 valde att kliva på USA-touren.

””

Spelar mot de bästa

Han vill även bli van vid att vecka ut och vecka in spela med de som han ställs mot i majortävlingarna. Under de två första rundorna av Masters, som börjar på torsdag, spelar Norén med trefaldige majorvinnaren Jordan Spieth och British Open-mästaren (2010) Louis Oosthuizen.

””

TT: Du fick kortet till USA-touren efter din sjätteplats i British Open på Royal Birkdale i fjol. Hur mycket betydde det att du för första gången lyckades bra i en majortävling?

””

Under förra årets debut i US Masters missade Norén kvalgränsen med två slag. Då kände Norén att han kanske hade lite för stor respekt för banan.

””

Rankad åtta som bäst

Under förra sommaren var Norén rankad som nummer åtta i världen, men under vägen till topplaceringen i karriären kände han att många journalister i USA frågade om han verkligen var så bra som världsrankningen visade. Nu har han varit nära segern tre gånger på USA-touren under 2018 och har visat upp ett jämnt spel i övrigt.

TT: Är det skönt att ha visat upp de här placeringarna?

””

TT