Nyheter

Nu ska Alm kliva fram som storskytt

Varje medaljjakt i handboll behöver en stor distansskytt. I hemma-EM som startar på söndag är det Jenny Alm, nu finslipad i danska ligan. - Hon har gjort en jättebra säsong hittills, säger förbundskapten Henrik Signell. På onsdagskvällen spelade Sverige landskamp mot Frankrike i Alingsås.(TT)
Publicerad 1 december 2016

På onsdagskvällen spelade Sverige landskamp mot Frankrike i Alingsås. På torsdagen tränade lagen tillsammans i samma hall. Sånt händer i handboll, trots att Sverige och Frankrike kan mötas i EM:s mellanrunda om drygt en vecka.

””

Träningen var till största delen stängd för medier. När dörren öppnades tränade Frankrike anfall mot Sveriges försvar.

””

Steg för steg

Hon spelade VM redan 2011 och var med och tog EM-brons 2014, men lite i skymundan av andra spelare. Främst förra storstjärnan Linnea Torstenson, som också är vänsternia men nu fyllt 33 - och inte togs ut i EM-truppen.

Under tiden har Jenny Alm, 27 år och 184 centimeter, förkovrats steg för steg. Inte minst efter flytten från Sävehof till danska Esbjerg inför förra säsongen.

””
””

Henrik Signell, som även tränat Alm i Sävehof, ser en bra utveckling hos henne.

””

Mera tacklingar

Omvänt tycker Jenny Alm att Signell utvecklat landslagets försvarsspel under sitt halvår som förbundskapten, kanske särskilt efter OS.

””

På fredagen åker landslaget från Alingsås till Stockholm, där EM-premiären mot Spanien spelas på söndag.

””

TT