Annons
Nyheter

Nuncio blev Årets häst

Nuncio blev som väntat vald till Årets häst 2016. Tränarparet Stefan Melander och Catarina Lundström hyllades tillsammans med kusken Örjan Kihlström på fredagskvällens hästgala i Stockholm. Nuncio var obesegrad i fjol i elva starter.(TT)
Publicerad 10 februari 2017

Nuncio var obesegrad i fjol i elva starter. Den amerikanske superhästen vann bland annat Elitloppet, Oslo grand prix, Mastersfinalen, Jubileumspokalen, Sundsvall open trot och Årjängs stora sprinterlopp. Han tjänade 9,4 miljoner kronor och travade rekordet 1.09,2 i Elitloppsfinalen.

Nuncio har totalt tjänat 27,5 miljoner kronor och har ännu aldrig varit sämre än trea i 51 starter (37-12-2). Utmärkelsen delades ut första gången 1958.

Annons

Stod över Prix dâ??Amerique

Tränaren Stefan Melander hade länge en plan om att tävla med Nuncio i Prix dâ??Amerique för två veckor sedan. Men på grund av en alltför tuff vinter, med dåliga träningsförhållanden som följd, valde Melander att stanna hemma.

””

Kihlström prisad

Att Nuncio blev Årets häst var lika bombsäkert som att Örjan Kihlström röstades fram som Årets kusk. Kihlström, 54, körde in rekordhöga 52,6 miljoner kronor i fjol och fick priset för åttonde gången. Kihlström vann storlopp som Elitloppet (Nuncio), Prix du Paris (Lionel), Oslo grand prix (Nuncio) och Hugo Åbergs Memorial (Propulsion).

””

På lördag tävlar Kihlström i V75-finalerna på Solvalla. På söndag sitter han upp bakom Propulsion i Prix de France på Vincennes-banan i Paris.

Årets tränare blev Peter Untersteiner som blev oerhört glad för priset. Halmstadstränaren kom dansande in på scenen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons