Annons
Nyheter

Ny JVM-medalj för Ebba Andersson

Ebba Andersson hade chansen att ta sitt andra raka JVM-guld i de gamla OS-spåren i Soldier Hollow. Men i skiathlon fick hon nöja sig med silver. Norskan Marthe Mæhlum Johansen, slagen av Andersson på fristilens halvmil i onsdags, var snabbare på fredagskvällen, svensk tid.(TT)
Publicerad 3 februari 2017

Norskan Marthe Mæhlum Johansen, slagen av Andersson på fristilens halvmil i onsdags, var snabbare på fredagskvällen, svensk tid.

19-åringen från Sollefteå var 6,6 sekunder bakom norskan.

Annons

Andersson låg i ledningen under större delen av loppet men i den sista backen före upploppet ryckte norskan och svenskan orkade inte svara.

Amerikanskan Katharine Ogden tog bronset. Moa Olsson kom in som nästa bästa svenska på tionde plats, 1.48,6 minuter efter Mæhlum Johansen. Maja Majbäck kom 22:a.

Ebba Andersson, som är högaktuell för en plats i VM-truppen (tas ut på söndag) till Lahtis, har en medaljchans kvar i Utah.

På söndag avgörs stafetten.

Herrarnas lopp vanns efter en spurtuppgörelse av ryssen Vladislav Vetjkanov före norrmännen Thomas Helland Larsen och Harald Östberg Amundsen.

Eric Rosjö var bäste svensk på 14:e plats, 1.45,1 minuter bakom Vetjkanov. Jacob Nystedt kom på 19:e plats, Leo Johansson på 22:a och Fredrik Andersson på 38:e.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons