Annons
Nyheter

Nye Olsson drömmer om medalj

I VM-genrepet klev Matts Olsson upp på prispallen för första gången i karriären. Han gör gärna om det i S:t Moritz. - Man får självförtroende av en sådan grej, säger storslalomspecialisten. För Matts Olsson finns det ett före och ett efter Garmisch-Partenkirchen.(TT)
Publicerad 10 februari 2017

För Matts Olsson finns det ett före och ett efter Garmisch-Partenkirchen.

Det var i den tyska skidorten som den 28-årige värmlänningen för knappt två veckor sedan skrällde och körde in som tvåa - hans första pallplats i karriären.

Annons

Matts Olsson-upplagan som landat i Ziano di Fiemme för att finslipa detaljer inför nästa fredags VM-storslalom är mer självsäker än sitt tidigare jag. Ja, till och med lite rakare i ryggen.

””

På flyget från Sverige lät Olsson tankarna vandra. När de hade snurrat färdigt hade han tagit VM-medalj.

””

Lite förkyld

Egentligen har säsongen inte blivit som Olsson hade tänkt sig. Comebacken efter den ettåriga skadefrånvaron gick bra men efter tävlingen i Alta Badia i december har han känt av sitt knä igen.

Det gör ont och svullnar upp.

Ändå blev Olsson sexa i Adelboden och tvåa i VM-genrepet.

””

Smärtan är dock så verklig att en kortisonspruta ligger färdig i S:t Moritz. Olsson tog en inför Garmisch, och det gick ju bra.

Till VM-förlägret kom han med ett annat irritationsmoment, och med en flaska handsprit.

””

Inga funderingar

Olsson skulle gärna ha haft lite längre tid till VM-förberedelser men ser också fördelar med det komprimerade programmet i Ziano.

””
Annons

Att han slipper att fundera hänger samman med att materialet är på plats. Han startade säsongen på utrustning han gillade och tillsammans med sin serviceman har han motstått frestelsen att ändra på detalj efter detalj.

””

TT: Och huvudet mår bra?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons