Annons
Nyheter

Tre Kronor trea i Göteborg

Stryklag i två matcher. Men mot Sverige vaknade Finland plötsligt till liv. "Lejonen" vände underläge till seger med 3-2, vilket innebär att Tre Kronor blev trea i hemmaturneringen. - Vi måste spela bättre än så här, säger målvakten Viktor Fasth. Det är tydligt att Viktor Fasth hatar att förlora.(TT)
Publicerad 12 februari 2017

Det är tydligt att Viktor Fasth hatar att förlora. Blicken är mörk efter förlusten mot Finland och Fasth är kritisk både till lagets och sin egen insats i Scandinavium.

””

Inte minst, konstaterar CSKA Moskva-målvakten, brast det i spelvändningarna där både Ryssland och Finland fick lite för enkel utdelning mot Tre Kronor-försvaret.

””
””
Annons

Finska motgångar

Finlands förbundskapten Lauri Marjamäki hade haft en tuff start på jobbet, med elva förluster på sina första 14 matcher. Men efter två raka nederlag i inledningen av Sweden Hockey Games, bland annat en mycket blek insats i 1-7-förlusten mot Tjeckien, hade de finländska spelarna en helt annan energi när det var dags för prestigemötet mot Sverige.

Johan Ryno gav visserligen Sverige ledningen i ett numerärt överläge i mitten av den första perioden. Men Finland kom tillbaka och vände matchen.

1-1 kom på ett skott från Mika Koivisto, som ändrade riktning på Veli-Matti Savinainen. Savinainen gjorde även 3-1-målet senare i matchen, sedan Jarno Kärki hunnit göra 2-1 i slutet av den andra perioden.

Det blev några minuters spänning efter Växjöbacken Philip Holms reducering till 2-3 med tio minuter kvar. Men Tre Kronor fick till slut ändå ge sig.

Hoppas på NHL-spets

Bakom dominanten Ryssland, som vann samtliga sina tre matcher, slutade Tjeckien, Sverige och Finland därmed på en seger var. Finlands målskillnad räckte dock trots segern inte till för att rädda laget från sistaplatsen i turneringen.

Tre Kronor slutade trea, vilket ger förbundskaptenen Rikard Grönborg lite att fundera på inför de närmaste landskamperna i april, Czech Hockey Games - och VM i maj.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons