Nyheter

Johan Olsson: "Dags att göra något annat"

Beslutet har växt fram under en längre tid. Nu har Johan Olsson bestämt sig: Skidkarriären är över. - Det är dags att kliva av för att göra något annat, sade han.(TT)
Publicerad 12 april 2017

20 minuter innan det var dags för karriärens sista presskonferens i landslagströjan klev Johan Olsson in lokalen vid Norrmalmstorg i centrala Stockholm.

37-åringen, som bor i Sundsvall, hade under stora delar av dagen passat på att ta ett varv på stan, träffat en kompis och köpt med sig en lunchlåda upp till vännens kontor.

När han sedan mötte den samlade presskåren pratade han först runt ämnet. Sedan slog han slog fast:

””

"Växt fram"

Beskedet var inte överraskande.

Olsson har de senaste åren haft stora skade- och sjukdomsproblem och efter VM i Lahtis antydde han att det kunde vara över. Drygt en månad senare var han redo att berätta om beslutet.

””
””

TT: När bestämde du dig?

””
””

"Blandade känslor"

TT: Hur är känslan efter ett sådant här beslut?

””
””

Satsar på klassikern

Olsson, som har 14 mästerskapsmedaljer, varav två VM- och lika många OS-guld, har befunnit sig i den här situationen tidigare. Efter VM-guldet i Falun 2015 slutade han i landslaget för att i stället fokusera på långlopp. Den satsningen blev dock förstörd av skador och sjukdomar, och förra året gjorde Olsson comeback i landslagsdressen.

Den här gången är dock tiden som elitskidåkare över, det är han helt säker på.

Samtidigt sade han att han inte kommer lämna idrotten helt: Nästa mål är att göra en Svensk klassiker.

””
””

TT