Nyheter

EM-segrar för Norge och Danmark

Norge krossade Kroatien - 34-16 - när laget tog andra raka segern i handbolls-EM i Helsingborg. Det stod 8-8 innan norskorna drog ifrån och därefter var det klasskillnad ända till slutsignalen. I samma grupp besegrade Rumänien OS-mästarna från Ryssland med 22-17.(TT)
Publicerad 7 december 2016

Norge krossade Kroatien - 34-16 - när laget tog andra raka segern i handbolls-EM i Helsingborg. Det stod 8-8 innan norskorna drog ifrån och därefter var det klasskillnad ända till slutsignalen.

I samma grupp besegrade Rumänien OS-mästarna från Ryssland med 22-17. Mycket tack vare målvakten Denisa Dedu, som storspelade och räddade 56 procent av de ryska skotten.

Ryssland, som vann sin första match mot Kroatien, har tappat fem spelare från laget som vann OS-guld i somras. I den sista matchen i första gruppspelsomgången väntar Norge, ett möte som blir en repris på finalen i Rio.

I gruppen som avgörs i Malmö toppar Danmark efter två segrar. Mot Ungern blev segersiffrorna 23-19 och danskorna ska närmast möta Tjeckien, som föll med uddamålet (27-28) mot Montenegro.

De två grupperna slås sedan ihop i mellanrundan.

TT