Nyheter

Fransson och Rohdén i startelvan?

Tankarna har landat, beslutet är taget. Janne Andersson vet vilka elva spelare han släpper ut till VM-kvalet mot Nederländerna. Skrällar? En hel del pekar mot ett mittfält med både Alexander Fransson och Marcus Rohdén.(TT)
Publicerad 5 september 2016

Under sin tid som tränare i IFK Norrköping var Andersson aldrig rädd för ge unga eller i sammanhanget oerfarna spelare chansen.

Det kan tala för att han litar på Fransson som central mittfältare och tar in Rohdén på Jimmy Durmaz bekostnad.

Andersson var på måndagens presskonferens noga med att inte yppa något om sitt val, men påpekade att hans första landslagselva fått ta tid att växa fram.

””

Släpper laget sent

Spelarna informeras om startelvan under måndagskvällen, först runt 19.30 på matchdagen blir den offentlig. Därmed är det fritt fram för spekulationer.

Robin Olsen i mål och en fyrbacklinje med Mikael Lustig och Oscar Wendt vid sidan av Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf låter som ett troligt försvar.

I Albin Ekdals frånvaro lär Oscar Hiljemark kliva in centralt på mittfältet med Fransson, som testades av Erik Hamrén på årets vinterturné. Flera spelare har under veckan varit imponerade av 22-åringens prestationer på träningarna.

””

Vill ha löpstyrka

Den nye förbundskaptenen uppskattar löpstarka, hårt arbetande yttermittfältare med både defensiva och offensiva kvalitéer.

Det kan tala för Rohdén.

””

Emil Forsberg, till vänster, kan vara den ende mittfältaren kvar sedan Hamréns EM-lag. Men Andersson hoppas på en vassare Forsberg än i Frankrike.

””

Och vilka leder anfallet i den första landskampen efter eran Zlatan Ibrahimovic? Marcus Berg, som precis blivit pappa, bör vara en av de två. John Guidetti, som ska bli pappa vilken dag som helst, är en möjlig partner. Gissningsvis står det mellan Guidetti och Emir Kujovic, men Sanna Dahlström, Guidettis höggravida flickvän, kan ha större inflytande på laguttagningen än Janne Andersson.

””

TT