Nyheter

Parnevik: "Tiger är favorit till att vinna"

På Augusta National kommer Tiger Woods återigen få en hel golfvärld att stanna upp. Jesper Parnevik är minst sagt imponerad över 42-åringens comeback. - Tiger är favorit till att vinna Masters, säger Parnevik.(TT)
Publicerad 1 april 2018

Några dagar efter att Tiger Woods, 42, gjort sin första hela tävling på USA-touren på 28 månader sprang han på Jesper Parnevik på golfklubben Medalist i Florida. Då hade Woods slutat delad 23:a på Torrey Pines i San Diego, Kalifornien, i slutet av januari. I sin fjärde comeback efter stora ryggproblem verkade världsstjärnan vara tillbaka på allvar.

””

Vunnit fyra Masters

Visserligen missade Woods kvalgränsen i sin nästa tävling, men efter att ha blivit tolva i Palm Beach var han ytterst nära att nå särspel om segern i Palm Harbor, Florida. Tiger Woods slutade delad tvåa, men var ett slag från vinnaren Paul Casey. Sedan dess har han även en femteplats på PGA-touren.

””

Masters drar igång på torsdag och nu har spelbolagen gjort Tiger Woods till en av favoriterna till att vinna årets första majortävling på Augusta National i Georgia. Fyra gånger tidigare i karriären (1997, 2001, 2002 och 2005) har Woods vunnit den klassiska tävlingen.

””

Woods senaste och 79:e seger på PGA-touren kom sommaren 2013, men under den senare delen av karriären har det mesta handlat om misslyckade comebacker och otrohetsaffärer. I augusti 2010 kraschade äktenskapet med svenskan Elin Nordegren, som var familjen Parneviks tidigare barnflicka. Ett nytt lågvattenmärke kom i maj i fjol då Woods åkte fast för drograttfylla.

””

När Jesper Parnevik 1997 gjorde sin första av totalt sju Masters fanns en viss 21-åring på plats. Tiger Woods hade visserligen redan vunnit tre tävlingar på PGA-touren, men i sin tredje start på Augusta National krossade han allt motstånd och tog hem sin första majortitel i karriären med den rekordstora segermarginalen på tolv slag.

””

Dominerade totalt

Det var startskottet på Tiger Woods totala dominans i golfvärlden. Runt millennieskiftet vann han exempelvis 23 av 46 tävlingar under loppet av två år - däribland fem av sina 14 majortitlar.

””

En genomslagskraft Tiger Woods verkar ha fått tillbaka. Under Mastersveckan lär det bli rena rama Tiger Woods-hysterin på Augusta National.

””

TT