Nyheter

Personbästa för Johanna Larsson

Framgången i US Open, där Johanna Larsson gick till tredje omgången, har lyft den svenska tennisstjärnan till 46:e plats på rankningen. Det är tangerat personbästa för Larsson, som var 46:a efter att ha varit i final i Swedish Open 2011.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Framgången i US Open, där Johanna Larsson gick till tredje omgången, har lyft den svenska tennisstjärnan till 46:e plats på rankningen. Det är tangerat personbästa för Larsson, som var 46:a efter att ha varit i final i Swedish Open 2011.

Semifinalplatsen i New Haven, precis före grand slam-turneringen i New York, gjorde att Larsson klättrade från 62:a till 47:e plats. Svenskan spelar den här veckan i Tokyo.

Veckans stora rankningsklättrare är danskan Caroline Wozniacki som efter semifinalspel i US Open gick från 74:e till 29:e plats.

Amerikanskan Serena Williams halkade ner från tennistronen efter 186 veckor. Tyskan Angelique Kerber, som vann årets sista grand slam-turnering, är världsetta för första gången.

På herrankningen är det oförändrat i toppen. Serben Novak Djokovic leder före britten Andy Murray och US Open-vinnaren Stan Wawrinka, Schweiz.

TT