Nyheter

Protest mot Boork: "Inte oberörd"

Kritiken haglade mot Leif Boork i Luleå. Förbundskaptenen står på sig, men. . . - Jag ska inte säga att jag är helt oberörd, det är att vara för stursk, säger Boork. Damkronorna förlorade säsongens första match på svensk is, när Finland lämnade Luleå med en 3-2-vinst.(TT)
Publicerad 1 september 2016

Damkronorna förlorade säsongens första match på svensk is, när Finland lämnade Luleå med en 3-2-vinst. Erica Udén Johansson och Fanny Rask gjorde Sveriges mål - men allt kom att handla om Leif Boork.

Den kritiserade förbundskaptenen har varit indragen i en infekterad affär där förre lagkaptenen Jenni Asserholt har hoppat av och lokala favoriten Emma Eliasson petats. Inför och under matchen kom det banderoller mot Boork. "Emma till landslaget", "Med tystnad löses inga problem, därför talar vi nu klarspråk" och "Avgå Boork!" var några av budskapen.

"Jag är från Stockholm..."

Boork fick se och höra mycket under matchens gång och vakter fick ingripa när två personer vecklade ut en banderoll precis bakom den svenska bänken.

””

TT: Hur kändes det att se det?

””

"Tänker inte avgå"

Boork menar att laget inte påverkades av scenerna och vill lyfta fram två debutanter som något positivt att ta med sig från matchen.

TT: Men om det fortsätter så här? Är det hållbart?

””

TT