TT-Sport

Rospiggarna och Dackarna tog finalgrepp

TT-Sport Artikeln publicerades

De blev etta och tvåa i grundserien. Nu har Dackarna och Rospiggarna också kopplat greppet om var sin SM-semifinal. För Dackarna var måndagens seger mot Västervik dock kostsam: stjärnan Patryk Dudek skadade sig illa.(TT)

Dackarna vann den första semifinalen hemma mot Västervik med 49-41. Stor segerorganisatör var Pawel Przedpelski, som vann fyra av sina fem heat.

Det hade man inte trott ett par timmar tidigare. Med bara några minuter till matchstart var polacken fortfarande inte på plats på Målilla motorstadion. Han var försenad men hann precis sätta sig på motorcykeln lagom till det första heatet - som han ändå vann.

– Przedpelski dyker upp fem minuter innan matchstart och gör sin bästa match i dackevästen, det var fantastiskt, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson till Barometern.

Otäck krasch

Desto dystrare blev måndagen för en annan av Dackarnas polska förare. En otäck krasch i det tionde heatet slutade med att Patryk Dudek fick lämna banan i ambulans.

– Det är en bruten överarm för Patryk Dudek, hans säsong är körd, säger Peter Karlsson.

Ett tungt avbräck för Dackarna, då Dudek har visat toppform på sistone, bland annat i den gångna helgens VM-deltävling i Slovenien, som han vann.

Perfekt insats

Rospiggarnas läge inför returen nästa vecka är ännu bättre. Hallstaviksklubben vann mot Smederna på bortaplan med 59-31 - australiern Jason Doyle var banans gigant med fem heatsegrar av fem möjliga - och är nu storfavorit till att säkra finalplatsen på hemmaplan.

– Vi kan inte slappna av det minsta, den här matchen är inte alls klar. Visst är det ett bra resultat, men ingenting är givet, säger Rospiggarnas lagkapten Andreas Jonsson till UNT.

Båda semifinalerna blev kraftigt försenade på grund av regn. Smederna-Rospiggarna sköts fram två timmar efter ihärdigt regnande i Eskilstuna. Dackarna-Västervik hann bara köra fem heat innan matchen bröts på grund av vädret, och fick pausas ytterligare efter kraschen i det tionde heatet.