Nyheter

Roberts: "Det är ju min klubb"

Skadan på landslagsspelaren Johanna Alm öppnade upp för en annan landslagsstjärna. Jamina Roberts, 26, ville hem till tryggheten i Sävehof och Partille. - Det är ju min klubb, som jag vill att det ska gå bra för, säger vänsternian.(TT)
Publicerad 6 september 2016

Sommaren gör sig fortfarande påmind när handbollen håller sin upptaktsträff i Malmö. Landslagsspelaren Jamina Roberts, 26, står i Kungsparken och känner att hon kommit hem efter två år i Danmark. Ja, inte till Malmö då, utan till svensk handboll och moderklubben Sävehof.

””

"De höll inte måttet"

Tiden i Holstebro blev inte som hon tänkt sig. Under hela Danmarksvistelsen har hon haft problem med en knäskålssena, men fick inte den stöttning som behövdes av Holstebro.

””

Länge var dock Jamina Roberts klubblös. Det var först efter OS i Rio de Janeiro det blev klart att hon skulle återvända till Sävehov. En korsbandsskada på landslagskamraten Johanna Alm gjorde en plats ledig i Partilleklubben.

””

Inte orolig som klubblös

TT: Var du orolig över att inte ha en klubb klar?

””

Efter tio SM-guld på de elva senaste säsongerna är naturligtvis Sävehof stora favorit till att fira guldet i Malmö Arena nästa vår.

””

TT