Nyheter

Rysk seger inför World Cup

Hemma i S:t Petersburg vann Ryssland med 4-3 mot Tjeckien i en träningsmatch före World Cup. Det kan förbundskaptenen Oleg Znarok tacka Sergej Bobrovskij för. Med drygt en minut kvar att spela svarade Columbus-målvakten för en räddning från den högre skolan.(TT)
Publicerad 8 september 2016

Hemma i S:t Petersburg vann Ryssland med 4-3 mot Tjeckien i en träningsmatch före World Cup. Det kan förbundskaptenen Oleg Znarok tacka Sergej Bobrovskij för.

Med drygt en minut kvar att spela svarade Columbus-målvakten för en räddning från den högre skolan. Tjeckien kom två mot en och Montreal-forwarden Tomas Plekanec - som mindre än två minuter tidigare hade reducerat - såg ut att få öppet mål efter en passning i sidled. Men 27-årige Bobrovskij sträckte ut för allt vad hans 188 centimeter var värda och täppte till med ena skridskon vid sin vänstra stolpe.

Tjeckien tog ledningen genom Michal Kempny, men Ryssland vände till 3-1 efter mål av Artemi Panarin, Vladimir Tarasenko och Nikita Kutjerov. Martin Hanzal reducerade på straff innan Jevgenij Dadonov satte det som blev det matchavgörande målet.

Lagen möts igen i Prag på lördag. Därefter möter Ryssland Kanada i Pittsburgh på torsdag. Tjeckien möter Lag Nordamerika på samma plats på onsdag. Sedan drar World Cup igång.

TT