Nyheter

Salming-pris till HV71:s Pilut

SHL-säsongen var över efter förlusten i åttondelsfinalen mot Linköping. Men för HV71-backen Lawrence Pilut - som är uttagen till Tre Kronors matcher mot Slovakien - slutade ändå det gångna spelåret med ett pris. 22-åringen har tilldelats Salming Trophy, utmärkelsen till SHL:s bästa svenskfödda back.(TT)
Publicerad 5 april 2018

SHL-säsongen var över efter förlusten i åttondelsfinalen mot Linköping. Men för HV71-backen Lawrence Pilut - som är uttagen till Tre Kronors matcher mot Slovakien - slutade ändå det gångna spelåret med ett pris. 22-åringen har tilldelats Salming Trophy, utmärkelsen till SHL:s bästa svenskfödda back.

"Lawrence tillhör den nya svenska backgenerationen som jag gillar starkt. Han är en i raden i det svenska backundret, med Ottawas Erik Karlsson som inspiratör och föregångare. Jag ser verkligen fram emot att följa honom i NHL, för det blir nästa adress, troligen redan i höst", lyder backlegendaren Börje Salmings motivering.

"Vilken ära, att hamna på Börjes tio bästa lista de senaste tio åren är stort, verkligen stort. Självklart har jag sett honom i aktion i filmklipp och videos. Vilket föredöme" säger Lawrence Pilut i ett pressmeddelande.

TT